Van ons Ou Testament redaksie

SINAR. – Een van die mees ambisieuse bouwerke wat nog aangepak is, ’n ontsaglike hoë offertoring, is hier laat vaar nadat daar onoorbrugbare kommunikasieprobleme op die bouperseel ontstaan het.

Bouwerk aan die “Toring van Babel”, soos die konstruksie intussen spottenderwys gedoop is, het etlike jare gelede begin. Die oogmerk was om ’n offertoring te bou waarvan die punt tot in die hemel reik. Stadsvaders het geglo dat hulle met hierdie monument van menslike vernuf hulle naam en dié van Sinar sou verewig in die annale van die mensdom. Die toring sou ook dié offerplek vir almal wees, omdat ’n mens met die toring as ‘t ware tot by die gode in die hemel sou kon klim om daar jou offer te bring.

Stadsvaders is nie seker presies wat gebeur het nie, maar van die werkers vertel dat hulle een oggend heel onverwags net nie meer mekaar kon verstaan nie. “Ons het net ewe skielik verskillende tale begin praat, en dit was onmoontlik om mekaar te verstaan. Ons het geen ander keuse gehad nie as om die werk te staak,” het ’n verdwaasde bouvoorman opgemerk.

Ondertussen beweer ’n Semitiese profeet dat hy lankal teen die projek gewaarsku het. Hy het die spraakverwarring as “’n vingerwysing van God” beskryf. “As jy só op jou eie eer en roem gesteld is, kan dit nie anders as om te boemerang nie,” het hy gesê.

Man bied geld aan vir Geesvervuldheid

Van ons Nuwe Testament redaksie

SAMARIA. – Simon, die bekende towenaar van Samaria, wat onder sy volgelinge bekend staan as “Die Groot Krag van God”, het sy rieme lelik styfgeloop toe hy meer van hierdie krag by die leiers van ’n nuwe sekte wou koop. Die leier, Petrus, het hom glo na die warmplek gestuur en na bewering gesê: “Gaan na die verderf met jou geld en al! Dink jy jy kan die gawe van God met geld koop?”

Simon was volgens lede van die sekte baie beïndruk deur die besoekende leiers wat mense wat die woord van God aanvaar het, die hande opgelê het sodat hulle die Heilige Gees kan ontvang. Hy was bereid om baie op te dok om ook hierdie vermoë te kan bekom. Voorlopig sal hy egter daarsonder moet klaarkom.

 


Om oor na te dink

Diep in ons harte het ons almal die begeerte om iemand te wees, om naam te maak. In die Bybel is daar talle voorbeelde hiervan, onder andere die mense van Babel, en Simon die towenaar. In beide hierdie gevalle is God se oordeel verdoemend: by Babel gryp Hy op bonatuurlike wyse in om hulle arrogansie hok te slaan; teenoor Simon die towenaar laat Hy by monde van Petrus ’n veroordeling in die krasste denkbare taal hoor. Want ’n groot naam is nie met geld te koop nie. Dis ’n gawe van God, wat in innige verbondenheid met Hom ontvang word. Daarom volg daar op die verhaal van Babel in Gen. 11 die verhaal van Abram in Gen. 12, waar God self aan hom belowe: “Ek sal jou seën en jou ’n man van groot betekenis maak …” (Gen. 12:2). En as die Here Jesus na hierdie wêreld kom, kies Hy ook manne uit wat in die geskiedenis van die kerk baie groot naam sou maak: “Ek sal julle vissers van mense maak” (Matt. 4:19). ’n Naam wat Gód gee. Dít is iets om te begeer!

image_pdfimage_print

Views: 19

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.