Ek wéét ek moet elke oggend my hare was. Dis maar net hoe my hare werk. Maar party oggende, as ek lui is, staan ek voor die spieël en wonder of ek nie maar kan oorslaan nie. My hare is tog nie vuil na ’n enkele dag nie. Maar as ek dit nie was nie, lyk dit teen die middag oes. Soms wen my lui gene, en dan is ek teen die middag spyt.

Daar is party goed wat ’n mens maar net moet doen sonder om eers ’n besluit daaroor te neem, anders is jy in die moeilikheid. Soos ek altyd vir my vrou sê: As jy dit nie doen nie, gaan jy dit nie doen nie. Soos om te gaan stap vir oefening. As jy eers dink of dit vandag vir jou gaan werk, het jy klaar ’n probleem, want daar is altyd ’n honderd en tien redes hoekom jy nié kan gaan stap nie. Jy is te moeg van die harde dag se werk. Dit lyk of dit dalk gaan reën. Die wind is darem baie lastig. Dis te warm. Daar is te veel wat nog gedoen moet word voor die dag om is … As jy jou weer kom kry, is nog ’n maand verby sonder dat jy oefening gekry het.

Stiltetyd hou en kerk toe gaan is ook sulke goed wat te maklik uitgeskuif kan word in ons oorvol programme. As jy die Sondagoggend wakker word en dan eers besluit of jy die dag kerk toe sal gaan, het jy klaar verloor. Daarom is dit beter om nie eers daaroor te dink nie, want daar sal genoeg goeie redes wees hoekom vandag se erediens nie vir jou gaan werk nie. En dis net ’n paar Sondae se afstel, dan dink jy nie eers meer regtig daaroor nie en is die erediens nie eintlik meer deel van jou Sondag nie. Soos iemand anderdag vir my sê: Hy gaan nie eintlik kerk toe nie. Hy weet nie hoekom nie, daar is nie regtig ’n rede nie, maar hy kom nie in die kerk nie.

So byt op jou tande en druk deur. As jy dit nie doen nie, gaan jy dit nie doen nie. ’n Slegte gewoonte vestig homself baie vinnig.

image_pdfimage_print

Views: 6

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.