ETAM. – Die Israeliete het laat gistermiddag by hierdie dorpie op die rand van die woestyn kamp opgeslaan nadat hulle vroeër vandeesweek uit Rameses in Egipte vertrek het. Dié uittog beëindig ’n verblyf van altesaam vierhonderd en dertig jaar in Egipte.

Hulle voorvader Jakob, ook bekend as Israel, het destyds tydens ’n geweldige droogte in Kanaän besluit om tydelik in Egipte te gaan bly op uitnodiging van sy seun Josef. Josef was toe onderkoning van Egipte en in beheer van die opgebergte graan. Die “tydelike verblyf” het uiteindelik meer as vier eeue geduur, en die eens trotse nomades is tot slawerny verneder.

Hierdie hartseer hoofstuk in die Israeliete se geskiedenis is nou uiteindelik op ’n end. Verlede week het hulle leiers Moses en Aäron daarin geslaag om die farao van Egipte se toestemming te kry om Egipte te verlaat.

Kommer bestaan egter oor die roete wat hulle gekies het. Hulle beoog naamlik om met die woestynpad langs na die land Kanaän te trek. Kenners van die woestyn wys daarop dat dit moeilik sal wees vir só baie mense om genoeg kos en water in die woestyn te vind. Hulle leier Moses is egter vol vertroue dat dit met hulle goed sal gaan in die woestyn. “Ons God het dié roete aangewys. Wie is ons om te stry?” het hy op waarskuwings gereageer.

 

’n TEMPEL VIR JAHWE IN JERUSALEM

JERUSALEM. – Koning Dawid het gistermiddag op ’n perskonferensie bekend gemaak dat hy ’n tempel vir Jahwe in die stad gaan oprig.

Ter motivering van dié besluit het hy gesê dat hy ongemaklik daaroor voel om self in ’n pragtige paleis te woon, terwyl die ark van God in ’n tent staan. Daarom het hy sy argitekte opdrag gegee om in samewerking met die profeet Natan ’n tempel te ontwerp. Natan het net ná die koning se aankondiging ’n model van die beoogde tempelkompleks onthul. Afgesien van die tempel self, wat uit ’n voorhof, ’n heilige deel en ’n allerheiligste deel sal bestaan, maak die model ook voorsiening vir voorraadkamers en skatkamers, asook woonkwartiere vir die priesters en Leviete.

Koning Dawid voorsien nie dat die tempel gou voltooi sal word nie, aangesien hy geen koste en moeite gaan ontsien nie. “Die huis wat vir die Here gebou gaan word, moet indrukwekkend groots wees, ’n roem en ’n sieraad vir alle lande,” het hy gesê. Net die beste materiaal sal gebruik word – goud uit Ofir, die suiwerste silwer, en sederhout wat hy spesiaal vir dié doel uit Tirus en Sidon gaan invoer.

 

SPESIALIS-VAKMANNE

Die koninklike bouheer verlang die dienste van ervare persone om die volgende poste so gou moontlik te vul:

  • klipkappers
  • messelaars
  • skrynwerkers
  • goud- en silwersmede
  • brons- en ystersmede

Die vergoedingspakket sluit ’n aantreklike salaris, 20 dae jaarlikse verlof en ’n vakansiebonus in.

Aansoekvorms en nadere besonderhede is verkrygbaar van:
Die Hoof, Personeeldienste,
Paleisadministrasie, Jerusalem.

 


God ken alleen die regte pad

Soms maak jou lewe totaal ander draaie as wat jy ooit voorsien het. Terwyl die Israeliete so gou moontlik in Kanaän wil aankom, het God ander planne: Hy het hulle “nie die pad na die land van die Filistyne toe laat vat nie, hoewel dit die kortste was … Daarom het God die volk met ’n ompad laat gaan, met die woestynpad …” (Eks. 13:17,18). Want Hy het geweet watter gevare op die kortpad op die jong volk wag.

God het ook ander planne met sy tempel gehad as Dawid. Dit sou Dawid nie beskore wees om self die tempel te bou nie. Sy hande was vol bloed (1 Kron. 22:8); sy seun Salomo was daarom die regte persoon om die tempel te bou.

Dit moes vir Dawid ’n groot teleurstelling gewees het dat God hom die voorreg ontsê om die tempel te bou. Tog eindig hierdie hoofstuk (2 Sam. 7) nie op ’n hartseer noot nie, maar met ’n loflied! Want Dawid het geleer dat God se Raad reg en goed is. Daarom juig hy, hou hy vas aan God se beloftes vir hom en sy nageslag.

Ons pad – met kronkels en al – loop op die hemelstad uit, omdat dit God is wat die pad vir ons beplan. Kom ons volg sy pad met gehoorsaamheid en blydskap.

image_pdfimage_print

Views: 7

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.