Om die Here te dien, is om te haat wat verkeerd is. Daarom haat ek hoogmoed en hovaardigheid, ’n verkeerde lewe en slinkse woorde. (vers 13)

My liewe vriendin
Ek wil vandag my lot by jou bekla. Dis Rehabeam. Ons, ek en hy, het woorde gehad, want hy loop soos ’n kapokhaantjie hier in die stad rond en verwag almal moet spring as hy sy vingers klap. Tot my skande en verdriet moet ek erken dat hy ’n bedorwe brokkie is. Hy wil altyd sy sin hê en steur hom nie aan goeie raad nie – nie eens myne nie! Toe ek hom gister vastrap oor sy onaanvaarbare gedrag, wip die mannetjie hom mos vir my. Die uiteinde van die saak is dat hy sak en pak hier weg is om by sy oupa in Ammon te gaan bly. Wat hy nie verstaan nie, is dat ek nie probeer om sy pret te bederf nie. Ek wil hom help en sy karakter bou sodat hy eendag ’n goeie koning sal wees.
Ek wonder nogal hoe God daaroor voel as Hy ons tugtig, en ons wip ons vir Hom soos Rehabeam met my gemaak het. Hy sal seker ook maar seerkry? Ons is tog so lief daarvoor om ons eie kop te volg, en dan móét God ons partykeer voorkeer voor ons ons eie ondergang bewerk. Maar in plaas daarvan om dankbaar te wees dat Hy oor ons besorg is, raak ons kwaad vir Hom en sê ons verstaan Hom nie.
Ag ja, miskien pas hierdie hele ongelukkigheid met Rehabeam ook iewers in God se Raad in, en is Hy besig om aan my en Rehabeam te vorm. Bid asseblief dat Hy sy doel met my en my kind sal bereik!
Jou moedelose vriend,
Salomo ben Dawid

image_pdfimage_print

Views: 10

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.