Die eerste ding wat hom tref toe hy wakker word, is haar oë. Dis anders as die ander oë wat hy al gesien het. Haar oë práát. Hulle vonkel ondeund terwyl sy hom met ’n grashalm al oor sy maag kielie. Toe hy haar aan die pols vasgryp om die gekielie te stop, is haar vel sag en glad teen syne. Verwonderd kyk hy na haar waar sy langs hom op die gras kniel. Hy draai op sy sy en stut hom op sy elmboog om haar beter te bekyk.

Sy los hom, dat hy kyk soos hy wil. Het sy dan nie self ook die afgelope ruk die slapende man van kop tot tone deurgekyk nie? Die uitwerking wat haar teenwoordigheid op hom het, laat haar glimlag, en sy staan op en rek haar lui uit. “Toe, jy het nou genoeg na my gestaar. Kom wys my eerder jou plek.”

Sy kan práát! jubel dit in hom. Haar stem klink soos die gemurmel van die stroom oor die klippe daar anderkant by die poel, en sy keel trek toe. “Ek het jou nog nie voorheen hier gesien nie,” sê-vra hy hees terwyl hy stadig orent kom. Sy oë bly vasgenael op haar.

“Dis oor ek maar nou net hier aangekom het,” lag sy, haar tande wit in die sonlig. Sy beduie met haar hand na die tuin om hulle. “Is dit joune?”

“Nee, dis God s’n. Ek moet dit vir Hom oppas. Dis lekker hier, veral noudat jy ook hier is.” Hy vat haar hand en gaan wys haar die tuin, die rivier, die blomme, die vrugte, die diere. Uiteindelik neem hy haar twee hande in syne sodat sy hom in die oë moet kyk. “Ek was baie alleen voor jy gekom het. Ek het niemand gehad om mee te praat nie, want daar was nie nog een soos ek nie. Maar nou het jy gekom. Ek is bly jy is hier.”

Haar oë lag saam met haar stem toe sy antwoord: “Ek weet.”

“Maar hoe … ? Waar kom jy vandaan?”

Sy vryf saggies met haar hand oor sy ribbekas. “God het my uit een van jou ribbebene gemaak terwyl jy vanmiddag so salig gelê en slaap het. Hy het my na jou toe gestuur sodat jy geselskap kan hê.”

Stadig skud Adam sy kop, en glimlag dan. “God is vol wonderlike verrassings. Maar hierdie keer het Hy Homself oortref. Jy is soos ek, maar tog so … móói!”

Sy kyk hom reguit aan en sê toe eenvoudig: “Ek is bly jy dink so.”

 

Uit “God se storie”

image_pdfimage_print

Views: 18

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.