Soos ek dit sien

In die begin …

In die begin …

Genesis 2:18-25   Hoekom het julle mekaar gekies? Was dit liefde met die eerste oogopslag, soos Adam en Eva? Adam het wakker geword, die wonderlike vrou voor hom gesien, en alles was verby. Hy was hopeloos verlief, en sing net daar ’n minnelied. Met my broer het dit...

read more
Draers van hoop

Draers van hoop

Maar selfs in hierdie omstandighede vra ek julle: Hou moed! Niemand van julle sal sy lewe verloor nie. Net die skip sal vergaan. (Hand. 27:22)   Paulus het alle rede gehad om vies in ’n hoekie te sit. Hy het immers die kaptein gewaarsku dat dit ’n vrot plan was om die...

read more
Gelowig nagedink oor die erediens (9): gebed

Gelowig nagedink oor die erediens (9): gebed

In die tradisionele erediens is daar veral twee groot gebede – die gebed by die lees van die Bybel, en die gebed ná die preek. Meestal, in die tradisie waarin ek staan, doen die predikant dit (die sg. kanselgebede) self, maar dit kan ook heel sinvol deur iemand anders...

read more
Oor letsels en littekens

Oor letsels en littekens

’n Velletjie op die kussing van my regterduim pla my die laaste ruk. Ek het my met stoom ’n blaas gebrand, en nou dop die velletjie af. Dit maak ’n skurfheid op my duim waaraan ek nie gewoond is nie, en as ek my weer kom kry, vryf ek met my wysvinger daaroor. Die...

read more
Gelowig nagedink oor die erediens (8): die preek

Gelowig nagedink oor die erediens (8): die preek

Paulus praat in 1 Kor 1:21 van “die dwaasheid van die prediking”. As ek die riglyne lees wat in die “Handleiding vir die Erediens” (NG Kerk) vir die prediker gegee word, kan ek nogal met Paulus saamstem. Om sinvol te kan preek, is geen eenvoudige taak of opdrag nie....

read more
Gelowig nagedink oor die erediens (7): die Skriflesing

Gelowig nagedink oor die erediens (7): die Skriflesing

Die Skriflesing as deel van die erediens is so oud soos die kerk self; trouens, dis ouer as die Christelike erediens. In die (Joodse) sinagogediens het die voorlees uit die wet en die profete, met die interpretasie daarvan, sentraal gestaan. Ons het ’n goeie voorbeeld...

read more
Gelowig nagedink oor die erediens (6): Geloofsbelydenis

Gelowig nagedink oor die erediens (6): Geloofsbelydenis

Die geloofsbelydenis (Credo) as uitdrukking van wat die gemeente bely, is al vir baie jare deel van die tradisionele liturgie van die erediens. Reeds in die 5de eeu n.C. het die Oosters Ortodokse Kerk dit in die liturgie opgeneem, en in die Weste teen 800 n.C. Die...

read more
image_pdfimage_print

Views: 392