Soos ek dit sien

’n Pa duisend

’n Pa duisend

Wees julle dan volmaak soos julle hemelse Vader volmaak is. Matteus 5:48 Een van die kosbaarste herinneringe wat ek uit my kinderdae van my pa onthou, is dat hy daar was vir ons. Hy het na my probleme geluister en raad gegee; hy het my geleer om my fiets se band te...

read more
Simon Petrus se tweede kans

Simon Petrus se tweede kans

Uit my boek "Jesus". Die verteller is Nikodemus, Jy kan dit bestel by Yeshua - Voelgoedwinkel Ons eet in stilte, oorweldig deur die grootsheid van die oomblik. Af en toe kyk een op na Jesus, skud sy kop in ongeloof en eet dan weer verder. Net Simon bly afkyk. Toe ons...

read more
Wat weet ons van die Wederkoms?

Wat weet ons van die Wederkoms?

Wanneer die bevel gegee word en die stem van die aartsengel en die trompet van God weerklink, sal die Here self uit die hemel neerdaal, skryf Paulus in 1 Tes 5:16.  Ek wens die Bybel het vir ons meer inligting gegee oor dié wonderlike dag wat sal aanbreek. Ons weet so...

read more
Oor die kerk en lukwarte

Oor die kerk en lukwarte

Snaaks hoe smaak verskil. Ons het ’n lukwartboompie voor ons kombuisvenster gehad. Hy het vanself daar opgekom, en later begin dra. Heerlike, vet goue lukwarte. Hulle smaak net soos ek uit my kinderdae kan onthou, daar in Rietvlei in die Transkei, toe ek en my broers...

read more
Een drie-kantige woord

Een drie-kantige woord

Die misterie van die Drie-eenheid Ons het almal grootgeword met die begrip Drie-eenheid. Dis nou ons belydenis dat God nie net een is nie, maar drie: Vader, Seun en Gees. Hoe een God (Deut 6:4) drie kan wees, gaan ons verstand te bowe. Dis nie ’n begrip wat ons goed...

read more
My tiensent oor die gay kwessie in die kerk

My tiensent oor die gay kwessie in die kerk

Een van die grootste militêre generaals in die Europese geskiedenis, Napoleon Bonaparte, se gevleuelde uitdrukking was: “Die peer is nog nie ryp nie.” Hy het dit onder andere gesê toe die senaat hom tot keiser van Frankryk wou uitroep, en hy op daardie stadium met die...

read more
Hier staan dit swart op wit

Hier staan dit swart op wit

Net die Bybel Party mense is darem baie seker oor geloofsake. Hulle sal jou gou met ’n teks probeer oortuig van hulle standpunt. Dit staan so, swart op wit, sal hulle dan sê. En dan voeg hulle by dat hulle die Bybel, en niks anders nie, gebruik om hulle standpunt te...

read more
Hoe praat jy? (3)

Hoe praat jy? (3)

Skinder Skinder is ’n vreemde, maar helaas baie algemene verskynsel. Volgens die sosiale sielkundige Laurent Bégue gaan ongeveer 60 persent van gesprekke tussen volwassenes oor iemand wat nie teenwoordig is nie. En, voeg hy by, die meeste daarvan is veroordelend. En...

read more