Maar daar was ook vals profete onder die volk, en so sal daar ook onder julle vals leraars kom. Hulle sal verderflike dwaalleer insmokkel en die Here wat hulle vrygekoop het, verloën. (vers 1)

Petrus herinner ons in hoofstuk 1 dat dit die Gees se werk is om mense mee te voer om die woord van God te verkondig (2 Pet 1:21). Maar nie almal wat preek, doen dit gedring deur die Gees nie. Daar is ook mense wat vir eie gewin in die preek-besigheid is. Hulle is vals leraars wat mense agter hulle aan verlei. Hulle is nie leraars omdat hulle die Here Jesus liefhet nie, maar vir eie gewin. In hulle hebsug buit hulle liggelowiges uit (vers 3).

Petrus beskryf in geen onduidelike taal nie wat God met sulke mense sal maak, en waarsku ons teen sulke vals leraars. Dis ongelukkig nie altyd so maklik om ’n vals leraar as vals te herken nie. Petrus gee wel ’n paar wenke. Pasop vir stinkryk predikers (vers 3); aanmatigende predikers (vers 18); predikers wat losbandig of pervers is (vers 18).

’n Ware Geesvervulde se lewe, woorde en dade spreek daarvan dat Jesus sy Here is. Dís die predikers wat navolgenswaardig is.

image_pdfimage_print

Views: 13

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.