Selfverheffing lei altyd tot twis; dié wat goeie raad aanneem, het wysheid. (vers 10)

Liewe Jemen
Ek het die besoek by julle werklik terdeë geniet. Daar is ’n kalmte in die lug van Skeba, en ek voel sommer weer verkwik nadat ek jou heerlike gasvryheid kon geniet. Baie dankie.
Die res van my reis het ook baie voorspoedig verloop, en as ek daarop terugkyk, dink ek dit was die moeite werd, die lang tyd wat ek weg was, ten spyt. En gelukkig het Rehabeam in my afwesigheid die fort hier goed gehou. Ek dink dit was vir hom ’n waardevolle leerskool. Natuurlik het dit hom ’n bietjie van ’n groot kop gegee, want hy begin nou skimp dat ek gerus maar ten gunste van hom moet abdikeer! Beskeidenheid is nou nie juis sy sterk punt nie.
Dis nogal ’n eienskap van jou wat ek bewonder, weet jy: jou beskeidenheid. Dis mos nie eintlik ’n karaktertrek wat onder ons koninklikes baie algemeen is nie. En daar is soveel waarop jy met reg trots kan wees en sou kon spog, en jy het nie. Ek het my verwonder aan julle paleis, aan die lieflike, skoon stad, aan die effektiewe manier waarop jy julle huishouding behartig. Abimeleg is bevoorreg om ’n vrou soos jy te hê.
My pa het ’n broertjie dood gehad aan hoogmoedige mense. Dit was juis sy eerste vrou, Mikal (sy was koning Saul se dogter), se hoogmoed wat ’n onherstelbare kloof tussen hulle gebring het. Daarom is ek ook nogal sensitief oor dié saak.
Nou is dit jou beurt om weer in Jerusalem te kom kuier, hoor!
Jou nederige vriend Salomo

image_pdfimage_print

Visits: 20

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.