Ek sal die strydwaens in Efraim vernietig, die perde uit Jerusalem uitroei. Die pyl en boog waarmee oorlog gemaak word, sal gebreek word. Die koning sal vrede vir die nasies afkondig en hy sal regeer van see tot see, van die Eufraat af tot in die uithoeke van die aarde. (vers 10)

Sagaria het in ’n oorlog-deurdrenkte wêreld geleef. Selfs nadat die ballingskap beëindig is, het die Jode gebuk gegaan onder terreur-aanvalle. Geweld was alledaags, en die verarmde nasie kon haarself nie beveilig nie.
In só ’n tyd is Sagaria se profesie merkwaardig. Daar kom ’n tyd wanneer die Here self die oorlogswapens sal vernietig en die koning in vrede, nie met oorlogsgeweld nie, sal regeer.
Ons weet vandag dat dié Koning die Here Jesus is. Matteus 21:5 sê dit uitdruklik. Die Messias-koning het drie eienskappe: Hy is regverdig (in die regte verhouding met God en billik teenoor sy mense), Hy regeer in vrede omdat God vir Hom die oorwinning behaal, en Hy is nederig en gee om vir die geringes en hulpbehoewendes.
Dit is hoe ons die Here Jesus leer ken in die Evangelies. Dis ook hierin wat ek en jy Hom moet volg.

image_pdfimage_print

Views: 20

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.