Bring die volle tiende na die voorraadkamer toe sodat daar iets te ete in my huis kan wees, en toets My hierin, sê die Here die Almagtige. Toets My of Ek nie die vensters van die hemel vir julle sal oopmaak en vir julle reën sal uitgiet, meer as wat julle kan gebruik nie. (vers 10)

Dankoffers bly ’n sensitiewe saak vir baie gelowiges. Ek onthou hoe ’n man in my eerste gemeente gesê het, toe ek met hom oor dankoffers en tiendes gepraat het: “As almal nou só begin gee, wat gaan die kerk met al die geld maak?” Inderdaad. Hoeveel sal daar nie in die Koninkryk gedoen kan word as almal hulle tiende gee nie!
Tog dink ons nie altyd goed oor ons dankoffers nie, en wonder nie genoeg hoe Gód daaroor dink nie. By monde van Maleagi sê Hy dat ons Hom beroof as ons nie gee wat ons moet nie (vers 8).
God se ekonomie werk anders as ons s’n. Jy kan nie sê jy het soveel gegee, en nou moet God jou soveel seën nie. En tog is daar ’n verband, soos Paulus in 2 Kor 9:6-9 uitwys.
God het sy álles vir ons gegee (2 Kor 8:9). Kom ons antwoord Hom met ons beste!

image_pdfimage_print

Views: 213

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.