Op die bevel wat die Here deur Moses gegee het, is hulle getel en is aan elkeen sy besondere taak en verantwoordelikheid toegewys. (vers 49)

God is ’n God van orde (1 Kor 14:33). Wanneer die Israeliete versit het, moes alles van die heiligdom volgens God se streng instruksies opgepak en gedra word. Dit was nie net ’n paar indiwidue wat daarvoor verantwoordelik was nie. Elke Leviet het sy taak gehad en presies geweet waar hy in die groter prentjie inpas.
Dié beginsel geld ook vir die kerk van vandag. Enersyds beteken dit dat elke lidmaat in die kerk nie sommer self kan besluit hoe dinge behoort te gebeur nie. Andersyds beteken dit ook dat die funksionering van die kerk nie net op ’n paar indiwidue se skouers mag rus nie. Paulus maak heelwat hiervan in 1 Kor 12:12-30, waar hy die kerk met ’n liggaam vergelyk wat weliswaar baie lede het, maar elke lid ’n unieke plek en funksie in die liggaam verrig.
In God se wêreld is daar nie plek vir passasiers nie. Elkeen van ons het ’n taak. As jy nie duidelikheid het oor wat jou verantwoordelikheid in God se wêreld is nie, sal jy biddend jou plek moet vind, want jy is nodig.

image_pdfimage_print

Views: 13

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.