Daardie nag verskyn God toe aan Bileam en sê vir hom: “Die manne het nou gekom om jou te kom haal. Gaan saam met hulle, maar jy mag net doen wat Ek vir jou sê.” (vers 20)

Die verhaal van die waarsêer Bileam en sy donkie is in misterie gehul. Bileam is ’n vreemde karakter, wat die Here selfs “my God” noem (vers 18) en aan Hom gehoorsaam is, weliswaar nie uit liefde nie, maar uit vrees. Tog neem hy deel aan ’n offermaaltyd vir die Moabitiese gode (vers 40).
Die Here laat toe dat hy uiteindelik na Balak gaan, maar Hy word kwaad vir Bileam (vers 22). Vermoedelik het Bileam die hele tyd beplan hoe hy God se vloekverbod kan omseil om tóg die waarsêersloon te kan kry. Uiteindelik móés hy egter die Israeliete seën, al wou Balak hom ’n groot som geld aanbied om hulle te vervloek, want God het dit verhinder.
Mense raak soms op hol en selfs vreesbevange oor die mag van die Bose, en voel magteloos voor sy sluheid. Num 22 verkondig dat Satan niks kan doen wat God hom nie toelaat nie. Ons is nie uitgelewer aan sy boosheid nie. Daarvan verseker Paulus ons ook in Rom 8:31-39 en Ef 6:10-13.

image_pdfimage_print

Views: 4

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.