Lê julle dus daarop toe om die Here julle God lief te hê. (vers 11)

Josua se lewe staan einde se kant toe. In sy afskeidsrede wat aan die hele Israel gerig is, kyk hy terug op die pad waarmee hulle gekom het, en wat vir hom uitstaan, is die Here se trou. Nie een van al die goeie beloftes wat die Here oor hulle gemaak het, het onvervul gebly nie (vers14). Daarom het hy vertroue vir die toekoms, want die Here is nie ’n wispelturige God nie. Soos wat Hy met hulle was tydens die verowering van die land, so sal Hy ook vir hulle sorg vir die pad vorentoe.

Dít is die God wat ons vandag nog dien. Dis Hy wat vandag nog sorg en ons deur hierdie pandemie sal bring. Daaraan hoef ons nie te twyfel nie, want die Here se handelinge tot nou toe gee ons dié versekering. Ons kan Hom vertrou.

Die vraag wat Josua voor die volk (en voor ons) stel, is: Wat van ons? Sal óns getrou bly? Sal óns Hom bly liefhê en dien?

image_pdfimage_print

Hits: 6

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.