Bedags sal dit nie die son wees wat vir jou lig gee nie, snags sal dit nie die maan wees wat oor jou skyn nie: die Here sal vir jou ’n ewige lig wees, en jy sal roem in jou God. (vers 19)

Hierdie profesie van Jesaja het natuurlik nog nie in sy tyd gerealiseer nie. Ons weet dat dit eers met die Here Jesus se tweede koms ’n werklikheid sal wees in die Nuwe Jerusalem, soos Op 21:23 vertel.
Hoekom dan hierdie profesie, wat eers aan die einde van die tyd sal realiseer? Hoe het dit die Jode gehelp? Hoe help dit ons vandag?
Ek dink ons kan twee dinge hieroor sê. Die een is dat God met die wêreld en met ons op pad is. Hy weet wat Hy doen en waar Hy uiteindelik gaan uitkom met alles. Die tweede ding is dat dié profesieë ons hoop gee; die spreekwoordelike lig aan die einde van die tonnel. Alles sal nie so hopeloos en in sonde vasgevang bly soos dit nou is nie. Daar kom beslis ’n dag dat alles anders sal wees. Die dag waarna elke gelowige verlang, wanneer die verdrukking en versoeking en gevare sal verdwyn en daar vreugde sonder einde in God se teenwoordigheid sal wees.

image_pdfimage_print

Views: 54

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.