Jesus het hom geantwoord: “Nogtans moet jy dit nou doen, want op hierdie manier moet ons aan die wil van God voldoen.” (vers 15)

Hoekom was dit nodig vir Jesus om gedoop te word? Die doop as teken van die afwas van die ou, vuil lewe en die begin van die nuwe lewe is mos nie van toepassing op Jesus nie?
Matteus help ons om iets van Jesus se denke hieroor te verstaan. As Johannes teëstribbel omdat hy meen dis onnodig dat Jesus gedoop word, antwoord Jesus só (Matt 3:15): “… op hierdie manier moet ons aan die wil van God voldoen.”
Van die begin van Jesus se openbare bediening is dit sy een groot fokus: om aan die wil van God te voldoen. Daarom hoor ons Hom ook in Getsemane bid (Matteus 26:39): “Moet nogtans nie doen soos Ek wil nie, maar soos U wil.”
Dís waaroor Jesus se lewe gegaan het: God se wil. En as ek en jy Hom wil volg, sal ons ook soos Hy ons geleer het, bid: Laat U wil geskied. Laat U verheerlik word in my. Of soos Dawid gebid het in Ps 40:9: “Om u wil te doen, my God, is my een begeerte, u woord is my hele lewe.”

image_pdfimage_print
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.