So sal my Vader wat in die hemel is, ook met julle maak as julle nie elkeen sy broer van harte vergewe nie. (vers 35)

Hierdie gelykenis het die Here Jesus vertel na aanleiding van Petrus se vraag oor vergifnis, oor hoeveel keer ons iemand moet vergewe. En dan sê Christus: Jy wil weet wanneer jy maar kan ophou om ’n ander persoon te vergewe, maar intussen vergeet jy dat jy self vanoggend op jou knieë gestaan en bid het: “Vader, vergewe asseblief al my sonde.” En in sy groot genade hét ons hemelse Vader jou vergewe. Hy het nie gevra: “Nou die hoeveelste sonde is dit nou wat Ek moet vergewe?” nie. Hoekom wil jý dit dan nou doen, Petrus? Is jou geheue so kort? Is jou dankbaarheid so effentjies, net soos die man in die gelykenis s’n? Of dink jy dit kos vir Gód niks om jou te vergewe nie, dis net vir jóú moeilik om ’n ander te vergewe?
Genade, God se vergifnis, is nie goedkoop nie. Daarom verwag God dankbaarheid van jou en my, verwag Hy dat ons in ons optrede teenoor ander sal toon dat ons besef watter geweldige groot guns God ons bewys het deurdat Hy ons sonde vergewe.

image_pdfimage_print
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.