Mag ek dan nie met my geld maak wat ek wil nie? Of is jy afgunstig omdat ek goed is? (vers 15)

Iewers in ons agterkop sit die idee dat ons werk en God se genade moet klop. So al asof God se genade ’n beloning is vir dit wat ons vir Hom gedoen het. Met die gelykenis oor die arbeiders help Jesus ons reg. God het oorgenoeg genade vir ons almal, en Hy wil dit vir ál sy kinders uitdeel. Daarom kan die moordenaar aan die kruis saam met Jesus in die paradys wees, al het hy niks gedoen om die paradys te verdien nie.
Ons het dit natuurlik ook nie verdien nie. As God sy genade moes uitdeel volgens wat ons verdien, het nie een van ons iets gekry nie. Maar God is nie so nie. Hy is ryk in barmhartigheid en het ons innig lief (Efes 2:4). Daarom bely ons in Art 1 van die Nederlandse Geloofsbelydenis: “God […] is ewig, onbegryplik, onsienlik, onveranderlik, oneindig, almagtig, volkome wys, regverdig, goed en die alleroorvloedigste fontein van alles wat goed is.”
Wyle Murray Janson het oor dié gelykenis gesê: “God boer met genade.” Kom ons gaan leef uit sy genade en goedheid!

image_pdfimage_print

Views: 9

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.