Die Leviete het altesaam ag en veertig stede met weivelde gehad in die woongebied van die Israeliete. Elke stad het weiveld rondom hom gehad. Dit was die geval met al dié stede. (vers 41-42)

Nadat al die stamme hulle grondgebied gekry het, was nog net die Levi-stam oor. Hulle het nie ’n eie stamgebied gekry nie, maar stede en weiveld versprei deur die hele land. Hulle primêre taak was om die diens aan die Here te bevorder deur die offerdiens en deur die tabernakel in stand te hou. Verder was hulle ook die mense wat die volk moes onderrig in die Wet van die Here.

Hulle het nie almal op een plek gewoon nie, maar verspreid onder al die stamme, want die diens aan die Here is nie beperk tot dít wat by die tabernakel (en later die tempel) gebeur het nie. Die teenwoordigheid van die Here, soos vergestalt deur die Leviete, moes oral sigbaar en tasbaar wees.

Vandag is daar steeds mense wie se deel is dat hulle afgesonder is vir die werk van die Here. Maar dit is ook elke gelowige se roeping om waar jy woon, die teenwoordigheid van die Here te vergestalt deur jou woorde en dade. Wat ’n voorreg!

image_pdfimage_print

Views: 4

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.