Die woord van God is lewend en kragtig. Dit is skerper as enige swaard met twee snykante en dring deur selfs tot die skeiding van siel en gees en van gewrigte en murg. Dit beoordeel die bedoelings en gedagtes van die hart. (vers 12)

Die skrywer herinner ons aan die Israeliete wat wel uit Egipte verlos is, maar nie die Beloofde Land ingegaan het nie omdat hulle nie geglo het nie (vers 2). Net so kan Christene ook die beloofde rus van God (die hemel) misloop as hulle nie reageer en die evanglie-woord ter harte neem nie. Daarom die dringende oproep, want genadetyd is nog nie verby nie (vers 6).
Soos ’n offerdier op die altaar deur die priester se slagmes blootgelê word, is ons ook voor God oop en bloot (vers 13). Ons kan Hom nie flous of met voorgee wegkom nie. Wanneer God se woord begin werk, lê dit jou donker kant (jou siel) én jou ligkant (jou gees) bloot; dit beoordeel nie net wat jy met jou spiere (gewrigte) doen nie, maar ook die dryfvere (murg) daaragter. Die verskuilde bedoelings van jou hart kom aan die lig.
Niks kan ons hiervan red nie – net Jesus (vers 14) wat Homself in ons plek as offer gegee het.

image_pdfimage_print

Views: 19

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.