Die Gees wat God ons gegee het, maak ons immers nie lafhartig nie, maar vul ons met krag en liefde en selfbeheersing. (vers 7)

Uit wat Paulus skryf, kan ’n mens aflei dat Timoteus se ywer vir die evangelie begin taan het (vers 6). Hoekom, sê hy nie. Dit kon sy jonkheid wees, of dalk sy swak gesondheid (1 Tim 5:23). Teenstand in die gemeente kon ’n faktor gewees het, en vervolging (vers 8 en 12).
Dalk het jou ywer ook verflou. Jy is nie alleen nie! Dink aan Moses (Eks 5:22; Num 11:10-15), Elia (1 Kon 19), Asaf (Ps 73:1-14), Job (Job 3:1-26) en Dawid (Ps 55:13-15). Uit eie kragte sal geen mens in die geloof staande bly nie. Moet dan nie op jouself fokus nie. Fokus op God en wat Hy jou gegee het (vers 7). Dink oor jou geloofspad (vers 5 en 6). Dis nie jou eie prestasie nie; dis die Gees van God se werk in jou.
Die goeie nuus is dat dit kan regkom. Die kole van Timoteus se geloof gloei nog onder die as. Hy moet dit aanblaas (vers 6). Hoe? Gee genoeg tyd vir stiltetyd en werk aan jou verhouding met God. Hy is magtig om jou op te tel (vers 12b).

image_pdfimage_print

Visits: 16

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.