Almal wat aan My behoort, behoort aan U; en wie aan U behoort, behoort aan My; en Ek word deur hulle verheerlik. (vers 10)

Ek moes hierdie woorde van Jesus twee keer lees om mooi te verstaan wat Hy sê, want dit is eenvoudig verstommend. “Ek word deur hulle verheerlik” (vers 10b). Deur ons optrede word Jesus in die wêreld geëer. My en jou optrede maak die mag van Jesus in hierdie wêreld sigbaar.
Jesus vereenselwig Hom só volledig met ons dat ons sy liggaam genoem word (1 Kor 12:27.). Wat ons as gelowiges doen, raak Hom ten diepste, reflekteer op Hom, en moet Hom verheerlik. Dis nou, as ons ons roeping as gelowiges reg uitleef; as Hy in ons leef (Gal 2:20).
Dit maak my benoud as ek oor myself dink, want die vraag kom onwillekeurig by my op of ek aan die hoë verwagting van Christus beantwoord. En of ons as liggaam van Christus regtig die Here verheerlik. Daar is net te veel dwarstrekkery en bakleiery in die kerk. Dikwels is ons eerder ’n bespotting as ’n verheerliking vir Hom.
En tog! Dis wat Jesus van jou en my glo en verwag. Ons mag Hom nie teleurstel nie. Hy bid dit dan vir ons!

image_pdfimage_print

Views: 14

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.