So moet julle bid: Ons Vader wat in die hemel is … (vers 9)

Die Ons Vader is gevaarlik, want dis ’n gebed waarin ons pleit dat God hierdie wêreld waarin ons woon sal omkeer, dat Hy iets sal laat sigbaar word van die nuwe hemel en die nuwe aarde wat eendag sal wees as Christus op die wolke van die hemel kom in al sy heerlikheid.
En as ons die Ons Vader bid, stel ons onsself tot beskikking van die koms van Gods Koninkryk. ’n Mens kan nie vir iets bid as jy nie ook bereid is om daarvoor te werk nie. Daarom die eeue-oue spreekwoord: _Ora et labora:_ bid en werk.
Jy kan nie die Ons Vader bid, sonder om ook bereid te wees om self verander te word nie. As ons hierdie dinge in die Ons Vader vra en dit regtig bedoel, sal ons nooit dieselfde kan bly nie, sal baie dinge wat vir ons so vanselfsprekend is en wat ons so liefhet, vir ons verander. Terwyl ons met opregtheid hierdie gebed bid, sal ons begeester word met die droom van God en ontsteld oor die wêreld en ons eie lewens, en sal ons navolgers van dié Jesus word wat ons so geleer bid het.

image_pdfimage_print

Views: 14

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.