Vra, en vir julle sal gegee word; soek, en julle sal kry; klop, en vir julle sal oopgemaak word … (vers 7)

Help dit om te bid? Of gebeur dinge maar soos dit gebeur, en jy moet maar net jou bes doen en verder hoop vir die beste?
Daar is seker baie redes hoekom mense nie eintlik meer glo in die krag van gebed nie. Een van die redes is omdat mense nie eintlik meer iets van God verwag nie. Omdat hulle glo God is in die hemel, en Hy het so baie om aan te dink, dat Hy nie juis tyd het om Hom aan ons te steur nie. Só ’n mens lewe eintlik vir alle praktiese doeleindes sonder God in die wêreld, oorgelaat aan sy eie lot.
’n Ander rede is omdat mense nie regtig verstaan wat dit beteken as God sê Hy is ons Vader, en ons is sy kinders nie. Daarom verwag hulle geen spesiale behandeling van God nie, en bid hulle maar so in die algemeen. Nie uit kleingeloof nie, maar uit ’n verkeerde soort vroomheid, uit ’n misverstand oor hoe God die wêreld regeer.
Dis tyd dat ons Jesus op sy woord vat. “Vra, en vir julle sál gegee word.”

image_pdfimage_print

Views: 14

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.