Dit maak nie saak of iemand Jood of Griek, slaaf of vry, man of vrou is nie: in Christus Jesus is julle almal één. (Gal 3:28)

Hierdie is een van die verlossende waarhede van die evangelie waarmee ons Afrikaners nog altyd gesukkel het – dat ons in Christus Jesus ’n nuwe mensdom geword het, waar ander waardes en ander verhoudings die deurslag gee.
Ek onthou nog goed hoe geskok ek as eerstejaar was, een aand by die Sendingweek op Stellenbosch, toe ds Jan Hofmeyr gesê het as hy moet kies tussen ’n wit ongelowige, en ’n swart gelowige skoonseun, is daar nie eintlik ’n keuse nie. Maar hierdie waarheid is iets waarmee ons vandag steeds sukkel. Ons sien éérs ras raak, dan Christenskap. Daarom is die NG Kerk, bv, na al die jare en na al die samesprekings, nog nie met haar dogterskerke verenig nie. In my laaste gemeente het ’n lidmaat nog vir my gesê: “As jy swartes in die kerk inbring, kan jy dit seker doen, maar weet net: ék sal dan nie weer kom nie.”
Natuurlik is daar baie praktiese struikelblokke, soos bv. die taalkwessie. Maar waar daar ’n wil is, móét daar ’n weg wees. Anders verloën ons Christus se versoeningswerk.

image_pdfimage_print

Visits: 3

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.