Die volgende manne het die diens verrig saam met hulle seuns: van die Kehatgroep was daar Heman die tempelsanger, seun van Joël seun van Samuel, wie se geslag teruggaan oor Elkana … (1 Kron 6:33-34a)

Ek het altyd gewonder hoe dit kon wees dat Samuel, wat volgens 1 Sam 1:1 uit die Efraimsberge kom, later ’n priester in Silo kon word. Ek het veronderstel dat hy ’n Efraimiet was. Hier in 1 Kron 6 is dit egter duidelik dat hy ’n bloubloed Leviet was wat sy voorsate kon terugvoer na Kehat, Levi se tweede seun. Ons lees dat Samuel se twee seuns nie soos hy was nie en korrup was (1 Sam 8:3). ’n Mens sou kon dink dat Samuel se lyn daar sou eindig, maar hier staan sy kleinseun Heman baie prominent as die leier van die tempelsangers.
God se genade loop inderdaad deur die bedding van families. Hy sê mos Hy betoon sy liefde tot aan die duisendste geslag van dié wat Hom liefhet (Eks 20:6). ’n Swartskaap hier en daar beteken nie die einde van die storie nie. Ook nie van jou eie nageslag nie. As jy Hom liefhet en gehoorsaam, sal sy liefde jou mense en jou nageslag oordek. Dis die evangelie.

image_pdfimage_print

Views: 13

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.