Gelukkig is die mens wat nie loop volgens die raad van goddeloses, of staan op die pad van sondaars, of sit in die vergadering van spotters nie. (Ps 1:1 NLV)

Wat die psalm vir ons in die eerste vers wys, is die suigkrag van die sonde. Eers loop jy saam met goddeloses, dan staan jy by sondaars stil, en uiteindelik sit jy in die midde van spotters. Dis wat in groot dele van die Westerse wêreld gebeur. Eers het mense opgehou Bybel lees, toe weggebly van die kerk, en vandaar af was dit net een pad – al verder van God af. ’n Dekade of vier gelede het almal hulleself as Christene beskou, en kon jy aanvaar dat persone met wie jy kontak maak, kerkmense was. Vandag is dit glad nie meer so nie; trouens, in talle kringe is jy as Christen uit. Die huwelik was destyds nog die norm. Vandag lees ’n mens al meer van lewensmaats of vaste verhoudings sonder dat die huwelik ooit ter sprake kom. Selfs familie en vriende leef eenvoudig saam.
Daar is ’n teenvoeter vir dié suigkrag: die Woord van God (vers 2). Lees dit, bedink dit, leef dit, en jy sal blom in God se teenwoordigheid (vers 3)!

image_pdfimage_print

Views: 8

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.