Nadat hulle die lofsang gesing het, het hulle uitgegaan Olyfberg toe. (vers 26)

Hierdie hele hoofstuk vertel die verhaal van hoe Jesus in sy nood in die steek gelaat is en hoe sy lewe einde se kant toe staan. Die priesterhoofde en skrifgeleerdes beplan sy dood; die mense naaste aan Hom mor oor die liefdesdaad van ’n vrou aan Hom; Judas beplan sy verraad; Petrus se belofte dat hy by Jesus sal staan, is net ydele woorde; in Getsemane ondersteun sy dissipels Hom nie; al die dissipels hardloop weg. Voorwaar ’n droewige prentjie.

Dis teen hierdie hartseer agtergrond dat Jesus die laaste keer die pasgamaaltyd saam met sy dissipels eet. En dan, aan die einde van die maaltyd, sing hulle die Groot Halleel (Lofsang) saam. Lees gerus hierdie lofsang in Psalm 115 tot 118, veral 116. Wat ’n aangrypende lied om in hierdie omstandighede te sing!

Die Here beskerm die hulpeloses: ek was magteloos, maar Hy het my gered. (Ps 116:6)

image_pdfimage_print

Views: 16

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.