Josef het ’n stuk linne gekoop, Jesus van die kruis gaan afhaal, Hom in die linne toegedraai en neergelê in ’n graf wat in die rots uitgekap was. (vers 46)

Dit is insiggewend om te lees hoe Markus oor Jesus se dood skryf. Die offisier by die kruis was diep getref: “Toe die offisier … Hom die laaste asem só sien uitblaas het, het hy gesê: ‘Hierdie man was werklik die Seun van God.” (vers 39) En Pilatus was verbaas om te hoor dat Hy al dood is (vers 44). Jesus se sterwe was nie die gewone dood van ’n mens wie se liggaam ingegee het nie. Hy het Homself aan die dood oorgegee, en daarom baie gouer gesterf as wat verwag is. Soos met sy hele lewe was Jesus in beheer, ook van sy sterwe.

Al vier Evangelies berig dat Jesus begrawe is, want dit is ’n belangrike gebeurtenis. Sy begrafnis is die bewys dat sy dood nie net skyn was nie. Hy het nie maar net in ’n diep slaap ingegaan en die Sondag weer wakker geword nie. Hy het regtig gesterwe, sodat Hy uit die dood kon opstaan.

Jesus is Oorwinnaar oor graf en dood!

image_pdfimage_print

Views: 15

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.