Die engel het vir my geskree: “Kyk, dié wat noord gaan, bring die Gees van die Here daarheen!” (vers 8)

Daar is ’n opvallende ooreenkoms tussen hierdie laaste naggesig en die eerste (Sag 1:8-17). Beide gaan oor perde wat oor die aarde uitgestuur word. Maar waar die eerste gesig veral oor Jerusalem en die stede van Juda gaan, het die laaste gesig die hele aarde in die visier. Die hele aarde, en nie net Juda nie, behoort immers aan die Here (vers 5). Die Here is in volkome beheer. Eers wanneer Hy die bevel gee, kan die strydwaens vertrek om sy heerskappy oor die hele aarde te bevestig.
Die strydwa wat noord gaan, gaan na Babel. Dit neem die Gees daarheen, en bring oordeel én heil – oordeel oor Babel as setel van goddeloosheid, en heil vir die ballinge wat nog daar is. Hy versamel hulle en bring hulle na Juda toe.
Vandag nog kom daar verlossing en oordeel deur die werk van die Gees. Dié wat aan Hom gehoorsaam is, ontvang lewe, maar dié wat hulle teen Hom verset, gaan die dood tegemoet (Rom 8:13). Dié stryd woed ook in ons, want van nature is ons nie bereid om ons deur die Gees te laat lei nie (Gal 5:17).

image_pdfimage_print

Views: 21

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.