Niemand lap tog ou klere met ongekrimpte materiaal nie, want die nuwe lap skeur die klere nog verder, en die gat word net groter. (vers 16)

Met die twee beelde wat Jesus in sy gesprek oor vas gebruik, dié van nuwe lap op ou klere, en nuwe wyn in ou sakke, onderstreep Hy dat sy koms ’n nuwe era van leef voor God gebring het; een waarin die vreugde van kind-van-God-wees die heersende ondertoon is.
Die manier waarop die Jode gevas het, is uitgedien. Vas kan nie ’n nuwe godsdienstige wet of reël wees nie. Vas mag nooit ’n manier wees om God se arm te draai of sy guns te probeer wen of Hom van jou vroomheid te oortuig nie. Dit gaan oor innerlike verdieping en stilword voor God.
Jesus herinner ons dat jy nie die godsdiens van die Jode met Christelike geloof kan “lap” nie. Die ou, strak denke van die Fariseërs oor die lewe voor God kan nie reggedokter word met ’n paar verstellings hier en daar nie.
Nee. Jesus se nuwe lewe voor God vra ’n nuwe manier van dink oor geloof, en ’n lewe van vreugde vanuit ons verlossing en vergifnis.

image_pdfimage_print

Views: 21

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.