Toe sê Josua vir die volk: “Julle is self getuies daarvan dat julle gekies het om die Here te dien,” en hulle antwoord: “Ons is.”
Toe sê Josua: “Verwyder dan die vreemde gode tussen julle uit en wy julle heeltemal aan die Here die God van Israel.” (vers 22-23)

’n Predikant-oom van my het eenkeer by ’n doop ’n groot opskudding veroorsaak. Die pa van een van die babas was nou nie juis wat ’n mens sal noem ’n kerkmens nie. Maar toe die doopvrae en -belofte aan hom gestel is, het hy dadelik en flink “Ja!” geantwoord. My oom was nie beïndruk nie, want hy het die man geken. Toe vra hy vir die man: “Is jy doodseker?”

Dis min of meer wat Josua ook hier doen. Hy dwing die volk om tot drie keer toe te bevestig dat hulle die Here sal dien en aan Hom getrou sal bly (vers 14, 19, 22). Boonop rig hy ’n monument op om hulle aan hulle belofte te herinner (vers 27). Want hy weet woorde is goedkoop, en God is nie met leë woorde en leë beloftes tevrede nie.

Dit is vandag nog so.

 


Naskif:
Ek nooi jou uit om van môre af vir twee weke saam met my verder in die Psalm-boek te lees. Ons het vroeër vanjaar al Ps 1 tot Ps 26 gelees. Nou lees ons Ps 27 tot Ps 40. Dit gaan ons neem tot die Woensdag voor Hemelvaart, wanneer ons die boek Handelinge gaan begin lees.

image_pdfimage_print

Views: 20

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.