Wees altyd gereed om ’n antwoord te gee aan elkeen wat van julle ’n verduideliking eis oor die hoop wat in julle lewe. Maar doen dit met beskeidenheid en met eerbied vir God. (vers 15-16)

Petrus is steeds besig om ons lyding in perspektief te plaas in hierdie hoofstuk. Hoe ek en jy ons lyding en die onreg wat ons aangedoen het, hanteer, kan ’n kragtige getuienis word in die hand van die Here.

Die sleutel hier is _beskeidenheid_. Een van die groot beskuldigings wat teen Christene gemaak word, is die arrogante houding (“ek is reg en jy is verkeerd”) waarmee ons met mense wat nie soos ons glo nie, oor geloofsake praat. Dit kommunikeer nie goed nie; dit oortuig nie, dit stoot mense af. Iemand het gesê: “Niemand het nog ooit begin glo omdat hy ’n argument verloor het nie.”

Kom ons leef vandag met blymoedigheid en beskeidenheid en verheerlik God só in ons lewens.

image_pdfimage_print

Views: 15

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.