Die einde van alles is naby. Daarom moet julle selfbeheers en nugter wees, sodat julle kan bid. (vers 7)

In hierdie hoofstuk help Petrus ons om te verstaan dat ons as navolgers van Christus met die sonde klaar is en dus nie meer deelneem aan die sondige praktyke wat mense doen nie (vers 1-6).

Petrus sê dit kan maklik gebeur, wanneer ons aan die hand van iemand anders ly of ons sien dat hulle ’n sondige lewe lei, dat ons daardie persoon wil veroordeel. Los dit vir God, sê hy (vers 5 en 6). Daar is nie tyd om jou oor ander se doen en late te verknies nie. Nee, nou is die tyd om selfbeheersd en nugter te wees, sodat jy kan bid. As ’n mens se kop vol is van dinge wat jou oor ander pla, of vol van die sorge van die lewe, kan jy nie stil word voor God nie.

Een van die versoekings in dié dae is dat ons die hele tyd besig is met die korona-virus. Dit hou ons denke besig, maak ons angstig. Dan is jy nie gereed om in God se teenwoordigheid te kom en na te dink oor wat God se wil vir jou nóú vra nie.

image_pdfimage_print

Visits: 27

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.