Hy sê toe vir my: “Neem dit en eet dit op. Dit sal jou maag bitter maak, maar in jou mond sal dit so soet soos heuning wees.” (vers 9)

Die klein boekrol in die magtige engel se hand is ’n opgesomde weergawe van die boekrol wat die Lam van God in Op 6 uit die Vader se hand geneem het. Dit is dus God se beplanning, sy wil vir hierdie wêreld. Ons kan dit vergelyk met God se Woord wat ons vandag nog het. Dít is wat Johannes uit die engel se hand moes gaan haal. Johannes kon nie passief wees in die ontvangs daarvan nie. Hy moes dit by die engel vat. Dit is steeds waar vir ons omgang met God se Woord.

Toe Johannes dié boekrol eet (sy eie gemaak het) was dit soet in sy mond, soos heuning. Die Woord van God verbly ’n mens, voer jou mee, lig jou op. Maar wanneer jy dit oordink, diep daaroor peins en die implikasies daarvan verstaan, is dit nie altyd so maklik nie. Dit gee jou sooibrand. Menige prediker het al teruggedeins vir die implikasies van die Woord en om dit te verkondig.

Die Bybel is nou eenmaal nie ’n mak boek nie.

image_pdfimage_print

Views: 11

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.