My seun, slaan ag op die wysheid wat ek jou leer, luister na my goeie raad. Dan sal jy self ook met oorleg kan optree en met die nodige kennis praat. (vers 1-2)

My liewe koningin Jemen
Ek is werklik jammer om te hoor van die spanning in julle ryk. Dis so ontsettend moeilik om jou teen ’n smeerveldtog te verweer, want op die ou end glo mense wat hulle graag wil glo, en dit is nie noodwendig die waarheid nie. Trouens, ek het ontdek dat mense juis eerder die leuen as die waarheid glo; eerder die slegte van jou wil hoor as die goeie.
In my jong dae het daar iets soortgelyks in Israel gebeur. My halfbroer Absalom het die volk vol gif gepomp oor my pa Dawid wat dan kwansuis so ongeërg was oor sy mense se lot. Hy het vir almal wat wou hoor en nie wou hoor nie, gesê Pa sal nie aan iemand met ’n probleem aandag gee nie – en die mense het hom geglo! So het hy die hele volk oortuig dat Pa ’n swak koning is, en toe hy ’n staatsgreep uitvoer, was die volk agter hom verenig. Ons moes uit Jerusalem vlug, en dit het ’n oorlog gekos om Pa weer op die troon te kry. En dit alles oor skinderstories.
Daar is net een manier om julle teen Omar se veldtog te verdedig: leef sy beskuldigings dood. Wys vir die volk dat julle hulle liefhet en vir hulle omgee, en wees julleself. Wees getrou aan julle woord, tree met integriteit teenoor almal op. Mense wil graag vingers na hoë bome wys, maar moenie vir hulle skietgoed gee nie. Dis wat Pa gedoen het, en hy het uiteindelik die volk se hart teruggewen.
Ek bid dat die Here julle wysheid in hierdie saak sal gee!
Salomo ben Dawid

image_pdfimage_print

Views: 22

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.