Die Naam van die Here is ’n sterk vesting; die regverdige vind daar skuiling. (vers 10)

My liewe Jemen
Baie dankie vir jou brief en die raad oor Rehabeam. Dit het vir my meer beteken as wat jy ooit sal weet. Ek sou nie verbaas wees as jy vermakerig of meerderwaardig was oor my ellende nie; ek is dan altyd die een wat presies weet hoe om te maak! Dankie dat ek egte deernis by jou gekry het.
Ek het toe weer met my kind gepraat nadat ek jou brief gekry het, en ons het saam besluit dat daardie deel van die stad vir hom taboe is. Hy het saamgestem dat hy makliker teen die vrou se verleiding kan stry as hy haar nie sien nie. Deur die Here se genade gaan dit op die oomblik nog goed. Maar die sondige drifte is ’n moeilike saak om te beteuel.
Ek het gehoop dinge sal vanself regkom as hy dalk trou, maar die verhouding met die vriendinnetjie wat hy gehad het en oor wie hy nogal erg was, is nou van die baan. Haar pa het gehoor van sy manewales en is glad nie meer so geneë vir die verhouding soos vroeër nie.. Ek sou seker ook so gevoel het as dit my dogter was.
Ek het ook, soos jy my aangeraai het, met Rehabeam gepraat oor sy lewe voor die Here, en hoe hy reken God oor die hele saak sal oordeel. Hy het teenoor my erken dat hy liewer nie daaroor wil dink nie. As hy tog maar met die Here daaroor wil praat! God sál hom help, as hy net by Hom skuil.
Bid tog maar steeds vir hom, Jemen! Daar is soveel mooi dinge in die lewe waarmee hy hom besig kan hou; dinge wat sy karakter sal bou en vir ander iets kan beteken.
Salomo ben Dawid

image_pdfimage_print
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.