Dit het alles gebeur sodat die woord wat die Here deur sy profeet gesê het, vervul sou word: “Die maagd sal swanger word en ’n Seun in die wêreld bring, en hulle sal Hom Immanuel noem.” Die naam beteken God by ons. (vers 22-23)

Die boodskap van die engel aan Josef is veelseggend. Die Seuntjie se naam moet Jesus wees – dit beteken “Die Here is Verlossing”. En dan voeg Matteus ’n aanhaling uit Jes 7:14 by. Hy is Immanuel. Dís wie Jesus is. Hy is God self wat mens geword het.
Immanuel: God by ons. Later in die Evangelie (18:20) herinner Jesus ons weer daaraan, as Hy belowe: “… waar twee of drie in my Naam saam is, daar is Ek by hulle.” Dis ook die heel laaste woorde waarmee Jesus sy dissipels groet aan die einde van die Matteus-evangelie (28:20): “En onthou: Ek is by julle al die dae tot die voleinding van die wêreld.” Jesus is Immanuel, God by ons.
Met Jesus se koms na die wêreld het God deel van ons wêreld geword. Daarom omraam Matteus as ’t ware sy Evangelie, sy verhaal oor Jesus, met hierdie versekering. Jesus is God in ons midde. Hy het gekom sodat ons nie wees sal wees nie, verlate hoef te wees nie.

image_pdfimage_print

Views: 45

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.