Die mense van Aser het tussen die Kanaäniete wat daar gebly het, gaan woon, want Aser het hulle nie verslaan nie. (vers 32)

Die boek Rigters begin waar dit groot veggeneraal Josua dood is. Soos dit ongelukkig dikwels gaan, kom daar ná ’n tyd van groot sukses en oorwinning ’n tyd van kwesbaarheid. Mense verslap hulle waaksaamheid. Dit kan tot heelwat probleme en selfs verval lei.
Dit is die verhaal van die Rigtertyd, wat ook al Israel se Donker Eeue genoem is. Morele en maatskaplike anargie tree in, en die kern van die probleem was dat gehoorsaamheid aan God en sy wet ontbreek het. Elkeen doen wat reg is in sy eie oë (Rig 21:25).
Ons sien die verval reeds in hoofstuk 1, waar die stamme nie daarin kon slaag om die land behoorlik te verower nie. Berig ná berig vertel die verhaal, en hierin het die kiem van hulle probleme gelê. Die ander volke se vreemde kultuur en afgodsdiens het uiteindelik vir Israel ’n te groot versoeking geword. Dit het Israel van God afvallig laat word.
Die waarskuwing van hierdie hoofstuk is dat ’n mens nie saam met goddeloosheid kan leef en dink jy gaan ongeskonde anderkant uitkom nie.

image_pdfimage_print

Visits: 42

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.