Maar hy het nie besef dat die Here hom verlaat het nie. (vers 20b)

Simson het sy lewe lank geflankeer met die noodlot. As nasireër van God (Rig 13:5) was hy aan God gewy. Dit het ingehou dat hy geen alkohol mag gedrink het, iets onrein eet of aan ’n lyk mag geraak het nie. En sy hare mag nie gesny word nie (Num 6:1-21).
Simson loop op die grens van hierdie riglyne. Hy leef nie ’n rein lewe nie en dink niks daarvan om by ’n prostituut te kuier nie (vers 1). Hy vat aan die karkas van die leeu wat hy doodgemaak het (Rig 14:8), en later gryp hy ’n vars eselskakebeen om as wapen te gebruik (Rig 15:15). By die bruilof in Timna vier hy fees met die jongmanne (Rig 14:11) waar die voggies lekker gevloei het. Ook sy gesprekke met Delila is deel van hierdie uittarting. Hy beweeg al hoe nader aan die geheim, totdat hy dit uiteindelik uitblaker (vers 17).
Ons beskik nie oor God se gawes nie. Hy leen dit aan ons. Geniet dit en gebruik dit met verantwoordelikheid. As ons daarmee mors, of dit nie gebruik om Hom te verheerlik nie, kan dit gebeur dat Hy sy gawes terugvat (Matt 25:14-30).

image_pdfimage_print

Visits: 39

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.