En toe Dawid bang voor Saul wegvlug, terwyl Saul en sy manskappe al vir Dawid en sy manne begin omsingel om hulle te vang … (vers 26b)

’n Mens kry in hierdie hoofstuk ’n goeie idee van hoe dit met Dawid as vlugteling gegaan het. Hy moes die hele tyd op sy hoede wees. Verraaiers was oral gretig om hom uit te verkoop, en hy kon nie lank op een plek bly nie. Saul was meedoënloos. So hittete het hy hom in die Maonwoestyn vasgetrek, maar ’n Filistynse aanval elders in die land het Dawid se bas gered.
In só ’n tyd kan ’n mens maklik moedeloos word, soos Elia later toe hy moedeloos onder ’n besembos gaan sit het en gewens het hy was dood (1 Kon 19:3-4). Maar die Here los nie sy kinders nie. Hy stuur vir Jonatan om Dawid te gaan bemoedig (vers 16). En Hy gebruik die inval van die Filistyne om Dawid van ’n gewisse dood te red (vers 27-28).
Dalk wil die Here jou gebruik om iemand te bemoedig?
En as jy angstig is oor jou omstandighede, tel jou kop op. Jy is nie vergete nie. Vlug in jou nood na Hom, soos Dawid (vgl Ps 17:6-9). God sal jou nie los nie.

image_pdfimage_print

Views: 5

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.