Mag die Here julle gedagtes rig op die liefde van God en die volharding van Christus! (vers 5)

Paulus skryf aan mense wat vervolg word. Die bose is listig, maar, bemoedig hy hulle, die Here is getrou en Hy sal hulle bewaar (vers3). Dan bid hy vir die gemeente te midde van hulle vervolging. Hy bid dat die Here hulle gedagtes sal rig op die liefde van God en die volharding van Christus.
Wanneer dit moeilik gaan, is dit maklik om jou blind te staan teen die probleme wat jy ervaar: die bose, die vervolgers en verkeerde en slegte mense (vers 2). Dan kan jy moedeloos raak, soos Elia destyds, wat onder ’n besembos gaan lê het en gewens het hy was dood (1 Kon 19:3-4). Daarom bid Paulus dat die Here hulle gedagtes rig op die liefde van God en die volharding van Christus. As jy verstaan dat God jou liefhet en vir jou omgee, kan jy aangaan. As jy Christus se volharding in die oog het, kan jy ook volhard (vgl Heb 12:1-3). Want dan ontdek jy dat jy deur jou swaar deel het aan Christus en sy lyding, en word sý oorwinning ook joune.

 

Naskrif: Môre begin ons DV lees aan die boek Maleagi.

image_pdfimage_print

Visits: 14

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.