Die koning het ontroerd geraak en in trane na die kamer bokant die poort opgeklim. Daar het hy heen en weer geloop en gesê: “My seun, Absalom, my seun, my seun …” (vers 33)

’n Mens kan Dawid se smart goed begryp. Geen ouer behoort ’n tyding te kry soos Dawid hier nie.
Ek dink Dawid se ontroosbaarheid is vererger deur ’n diepe skuldgevoel. Hy het sy gesin in die steek gelaat deur sy vergryp met Batseba, en daarná deur die halfhartige manier waarop hy sy seuns getug het.
Uiteindelik het Dawid se swak ouerskap nie net sy gesin uitmekaar geskeur nie, maar ook sy koninkryk. ’n Gesonde gesinslewe is die basis vir ’n gesonde beroepslewe. Jy moenie verwag dat jy ’n sukses van jou beroep sal maak as jy nie jou huis goed hanteer nie. Daarom gee Paulus dit as ’n voorskrif aan Timoteus deur by die kies van ouderlinge: hulle moet mense wees wat hulle eie huis goed regeer en op waardige wyse gesag oor hul kinders kan uitoefen (1 Tim 3:4).
Ons maak almal foute met die opvoeding van ons kinders. Dit is onvermydelik. As Pa en Ma egter in liefde met mekaar en hulle kinders leef, sal hulle nie Dawid se bitter pad loop nie.

image_pdfimage_print

Visits: 5

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
fb-share-icon20
Tweet20
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.