As daar iemand onder julle is wat swaar kry, moet hy bid. As daar iemand is wat opgeruimd is, moet hy lofliedere sing. (vers 13)

Christen-wees is nie ’n somber besigheid nie. Ja, swaar tye is daar ook, en dan kan ons ’n liefdevolle Vader nader en ons nood voor Hom uitstort, want Hy sorg (Ps 68:6-7).
Alles hoef egter nie somber te wees nie. Om die lewe en die oorvloed wat God gee, te geniet, is net so deel van geloof. Jakobus sê: dan moet ons lofliedere sing. Paulus roep ons ook op om bly te wees in die Here (Fil 3:1 en 4:4). Jesus was dikwels by geleenthede waar daar fees gevier is, soos die bruilof in Kana (Joh 2:1-11; kyk ook na Luk 5:29). Hy is selfs uitgeskel as ’n vraat en ’n suiplap (Luk 7:34, 2020-vertaling).
Daar sal altyd pretbederwers wees wat die neus optrek as gelowiges bly is, soos Mikal toe koning Dawid voor die ark uit gedans het (2 Sam 6:16). of dink ’n regtig vroom mens is ’n ernstige mens wat nie tyd het vir vrolik wees nie. Maar die Bybel begin waar God Hom in sy skepping verbly het (Gen 2:1-3), en eindig met die bruilofsfees van die Lam (Op 19:1-10).

Naskrif: Môre begin ons DV met die boek Nehemia.

image_pdfimage_print

Views: 21

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.