In die eerste regeringsjaar van koning Kores van Persië is die belofte vervul wat die Here by monde van Jeremia uitgespreek het: die Here het koning Kores van Persië laat besluit om dwarsoor sy ryk ’n proklamasie te laat afkondig. (vers 1)

Kores van Persië het die Ryk van Babilonië omvergewerp (Dan 5:25-30). Een van sy eerste groot skuiwe was om al die ontheemde volke in die ryk toe te laat om na hulle eie lande van herkoms terug te keer en die tempels vir hulle gode te herbou. Daarmee wou hy die guns van al die volke onder sy mag wen. Die Jode het ook by dié proklamasie baat gevind, en so is hulle ballingskap ná 70 jaar beëindig, soos die Here in Jer 29:10 aangekondig het.
Kores se proklamasie het nie net vir die Jode gegeld nie. Tog sien die Jode hierin God aan die werk, en dat Kores ’n instrument in God se hand is. God regeer oor alles en almal (Rom 11:36,1 Kor 8:6). Hy kan selfs ’n heidense wêreldheerser gebruik om sy doel te bereik.
Nie almal besef dit nie. Om God in alles te sien, vra ’n geloofsoog. Daarsonder gaan jy sukkel om God se betrokkenheid in jou daaglikse lewe raak te sien.

image_pdfimage_print

Visits: 9

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.