Jesus sê vir hom: “Jakkalse het gate en voëls het neste, maar die Seun van die mens het nie eens ’n rusplek vir sy kop nie.” (vers 20)

Dis maklik om bo-oor hierdie woorde van Jesus te lees, en te dink Hy kon dit doen, want Hy was anders. Maar tog – Hy was regtig méns, soos ek en jy, met al die behoeftes wat ons het, soos veiligheid en sekuriteit. Maar Hy moes leer om daarsonder klaar te kom, want Hy het ander prioriteite gehad – die wil van sy Vader (vgl Joh 4:34).
Jy sou jouself daaraan kon troos dat dit Jesus se lot was, nie ons s’n nie, maar dis nie wat Jesus sê nie. Hy sê vir die Skrifkenner dat presies dít die implikasie is as jy Jesus volg. Jy gee jou aardse sekuriteite prys (vgl Matt 6:19-21 en 25-34), soos Hy gedoen het (Fil 2:5-8).
Daarmee wil Hy nie sê ons moet almal armlastige bedelaars in die wêreld word nie. Maar Hy help ons opnuut nadink oor ons sekuriteite en prioriteite en drome. Oor die vraag waar jou skat is (vers 21). En dan te vra hoe dit in jou doen en late prakties sigbaar word.

image_pdfimage_print

Views: 7

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.