Terwyl Israel in Sittim was, het van die Israelitiese mans met Moabitiese vrouens gemeenskap gehad. (vers 1)

Balak het geweier om die ooreengekome waarsêersloon aan Bileam te betaal (24:11). Uit 24:25 wil dit lyk of Bileam druipstert terug is na sy land, maar dit is nie die volle verhaal nie. As ’n mens tussen die lyne lees, het Bileam, om wel sy geld te kry, vir Balak gehelp om tóg die Israeliete by te kom (vgl 31:16 en Op 2:14). Hulle het ’n groot afgodsfees vlak langs die Israeliese kamp gereël, waar Moabitiese meisies die Israeliete verlei het om aan die seksorgie deel te neem. Prostitusie was deel van hulle aanbidding (vgl Eks 34:15). So het die Israeliete nie net gehoereer nie, maar ook Baäl-Peor aanbid (vers 2-3).
Soos te verwagte, het die toorn van die Here teen Israel ontvlam (vers 3). Wat sake vererger het, is dat dit nie net Moabitiese meisies was nie. ’n Vooraanstaande Midianitiese vrou was ook betrokke (vers 6, 14 en 15). Vier en twintig duisend Israeliete het as gevolg van dié sonde omgekom (vers 9). Dit het waarskynlik die laaste oorlewende Israeliete wat uit Egipte weggetrek het, ingesluit.
God verwag onverdeelde trou aan Hom (Eks 20:5). Dis nie onderhandelbaar nie.

image_pdfimage_print

Views: 10

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.