In Israel kry hy dan die naam Huis van die Uitgetrekte Sandaal. (vers 10, 2020-vertaling)

Die swaershuwelik is om twee redes ingestel. ’n Weduwee was destyds in groot moeilikheid as sy nie ’n kind gehad het wat vir haar kon sorg nie. ’n Vrou het nie regstatus gehad nie en kon moeilik op haar eie oorleef. Deur met haar man se broer te trou, kon sy kinders kry wat vir haar kon sorg op haar oudag. Verder het dié reëling verseker dat die vrou nie met ’n vreemdeling trou en die erfgrond so uit die familie vervreem raak nie.
Nie almal was bereid om die swaershuwelik aan te gaan nie. Die klassieke voorbeeld is dié van die eerste losser in die verhaal van Rut (Rut 4:6). Die verteller van die boek Rut was nie beïndruk met hom nie. Dan was daar natuurlik Juda se seun Onan, wat wel met Tamar getrou het, maar geweier het om kinders by haar te verwek (Gen 38:8-9).
Moses wou dié soort gedrag in die kiem smoor, en reël dat die man wat nie sy plig wou nakom nie, in die openbaar verneder word (vers 9).
As gelowiges moet ons soms van onsself vergeet om ander te help. Dis immers wat Jesus gedoen het.

image_pdfimage_print

Views: 3

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.