Nee, stel julle in diens van God as mense wat dood was maar lewend gemaak is, en stel elke deel van julle liggame in diens van God as werktuig om te doen wat God wil. (6:13)

Die feit dat jy saam met Christus gesterf het en ook met Hom opgestaan het in ’n nuwe lewe, is ’n waarheid wat jy nie kan sien nie; jy moet dit glo. En as jy dit glo, is dit ’n waarheid wat jy elke dag doelbewus moet uitlééf (vers 13). En wanneer jy in die Naam en opstandingskrag van Jesus Christus dit uitleef dat jy vir die sonde dood is maar vir God lewe, word hierdie waarheid elke dag ’n groter werklikheid in jou lewe, en word iets van hierdie nuwe lewe in Christus Jesus ook sigbaar in jou lewe. Dan ontdek jy gaandeweg: Ek leef nie meer nie, maar Christus leef in my. En in sy opstandingskrag kan ek ook die sonde in my lewe oorwin.
Besef jy dat jy ’n nuwe mens is, dat jy opgewek is uit die dood wat die sonde oor jou gebring het? Glo jy dit? Gaan lewe dan soos ’n nuwe mens, ’n mens wat gesterf het vir die sonde, maar vir God lewe.

image_pdfimage_print

Views: 15

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.