Ek druk julle dit op die hart, broers: Pas op vir dié wat verdeeldheid veroorsaak en die mense afvallig maak van die leer wat julle ontvang het. Bly weg van hulle af. (16:17)

Paulus waarsku sy lesers dat hulle krities moet wees oor uitsprake wat vir hulle vreemd klink. Daar was destyds dwaalleraars wat gelowiges verwar het met allerhande vreemde vertolkings van die evangelie, waarskynlik vir persoonlike gewin (vers 18).
Vandag is dwaalleraars steeds met ons – teoloë wat Jesus se maagdelike geboorte, sy opstanding en hemelvaart ontken; wat sê daar was nie iets soos die sondeval nie, of dat die duiwel nie bestaan nie. Dit bring verwarring en verdeeldheid in die kerk, en lei uiteindelik tot ongeloof.
Paulus sê: bly weg van sulke mense en sulke leringe. Hulle is niks anders nie as handlangers van Satan (vers 20), net soos Petrus destyds toe hy probeer keer het dat die Here Jesus God se pad loop (Matt 16:23). Paulus se raad in sulke situasies is steeds geldig. Hy skryf vir sy geesteskind Timoteus dat hy, te midde van dwaalleraars en dwaalleringe, moet bly by wat hy geleer het en wat hy vas glo, omdat hy dié by wie hy dit geleer het, vertrou (2 Tim 3:14).
Beter raad kry jy nie!

Naskrif: Ons kuier tans by ons dogter in Sydney. Ek wil so ’n week of twee, drie vakansie vat, en sal julle laat weet wanneer ons weer begin. Ons volgende boek is DV Jeremia. Voorspoed vir 2024. Mag die God van vrede oor julle harte en gedagtes die wag hou in Christus Jesus!

image_pdfimage_print

Views: 19

Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.