Daar kom ’n tyd, sê die Here, dat daar nie meer gesê sal word: “So seker as die Here leef wat vir Israel uit Egipte laat trek het” nie, maar: “So seker as die Here leef wat vir Israel uit die noordland laat trek het en uit al die lande waarheen Hy hulle verstrooi het.” (Jer 16:14-15)

’n Mens kry verskillende soorte predikers. Daar is dié wie se “preke” só deurspek is van storietjies en Youtube-video’s dat jy daarvan wil skree. Ander probeer relevant wees deur dinge te doen wat nie in ’n erediens hoort nie. Daar is predikante wat van elke preek ’n bekeringspreek maak. In my studente-dae was daar ’n predikant wat Sondag ná Sondag op “die vreeslike dinge wat in die gemeenskap aan die gang is” gehamer het. Dan is daar weer predikante wat die besondere vermoë het om die evangelie in elke Skriflesing te mis.
Dis nie hoe Woordverkondiging behoort te wees nie. Predikante moet uitdelers van hoop wees, anders, hoe sal die hoorders draers van hoop word? God verstaan dit. Daarom, tussen al die oordeel wat Jeremia moes verkondig, was daar ook hoop (vers 15).
Jesus het dit met woord en daad geleef (vgl Heb 12:1-3). Daarom noem Paulus Hom ons hoop (1 Tim 1:1).

image_pdfimage_print

Visits: 5

Volg en laaik my asb:
onpost_follow
Tweet
Teken in op my artikels

Teken in op my artikels

As jy inteken, kry jy al die artikels in jou epos posbus!

Sukses! Dankie dat jy ingeteken het.